Pedikir

Šta je medicinski pedikir u odnosu na estetski?

 

Pedikir je oblast estetike koja se odnosi na negu kože stopala kao i noktiju. Vrste pedikira koje možemo ponuditi klijentima u kozmetičkom salonu su estetski aparaturni i medicinski aparaturni. Estetski se odnosi na negu zdrave kože stopala kao i noktiju. Medicinski pedikir se pre svega odnosi na problematike koje se mogu pojaviti na koži stopala kao i noktiju.

Medicinski pedikir

Problemi na stopalima najčešce nastaju kao posledica lošeg izbora obuće, dužeg stajanja ili šetanja, pogrešnog načina nege kože i noktiju, odraz zdravstvenog stanja. U problematike spadaju kurije oko, žulj, hiperkeratoza, urasli nokti, gljivične infekcije…

U salonu koristimo  preparate Peclavus poznatog nemačkog brenda Hellmut Ruck. Takođe posedujemo aparat za sterilizaciju AUTOKLAV u kojem se vrši sterilizacija pedikirskih i manikirskih instrumenata pod pritiskom vodene pare. Nakon ovog procesa instrumenti su 100% sterilni.

Studio Sonja nudi Vam mogućnost rekonstrukcije nokta usled bilo kog mehaničkog oštećenja ili oštećenja nokta usled gljivične infekcije Peclavus antimikotičkim gelom sa srebrom. Rekonstrukcija nokta je vrlo jednostavna i bezbolna procedura. Antimikotički gel za nokte omogućava izradu kozmetički lepog i vizuelno “normalnog” nokta, koji raste zajedno sa prirodnim noktom i može se seći, brusiti i negovati kao i prirodan nokat. Ono što ovaj antimikotički gel izdvaja od ostalih na tržištu je to što u svom sastavu ima antimikotičku komponentu OCTOPIROX koja je nova generacija antimikrobne aktivne komponente čija je najvažnija prednost to što nema toksično dejstvo u odnosu na ostale gelove.

 

Medicinski pedikir

Call Now Button