Mezoterapija – DERMAPEN

Dermapen je kozmetički tretman koji se radi sa dermapen uređajem i ubraja se u podgrupu mezoterapije.

​Dermapen mezoterapija mikroiglicama je osmišljena kao biostimulacioni i regenerativni tretman radi postizanja svežijeg izgleda u svakoj prilici. Tretman kože dermapenom spada u nejdelotvornije metode potpunog podmlađivanja kože i čini neizostavan korak svih ozbiljnih procedura u nezi lica i tela.

Derpamen – mezoterapija

 

Šta izdvaja dermapen od ostalih tretmana podmlađivanja?

​Ono što dermapen izdvaja od drugih antiage metoda jeste podešavanje dubine i vertikalnog ugla prodora mikroiglica, te se time dobija na dodatnoj efikasnosti tretmana. Prednost dermapena u odnosu na ostale slične aparate je u tome što su njegove mikroiglice pet puta tanje i sto puta gušće. Aparat je veoma mali i pogodniji je za upotrebu od ostalih aparata sličnog tipa. Tretmani su brži i manje bolni od drugih.

​Dermapenom se efikasno stimuliše proizvodnja kolagena čime se omogućava bolja apsorpcija kozmetičkih i lekovitih preparata. Na taj način se obnavlja regeneracija kože i smanjuje se izraženost strija i ožiljaka.

 

 

 

 

Dermapenom se tretiraju sledeći problemi:

Bore

Ožiljci od akni

Hiperpigmentacije (fleke na koži)

Sužavanje pora

Revitalizacija umorne kože

Regeneracija

Lecenje akni

Poboljšanje tonusa kože

Podmlađivanje

Efekti tretmana dermapenom postižu se na dva načina:

– Mikrooštećenjima na koži podstiče se stvaranje kolagena i koža se podmladjuje i regeneriše

– Dejstvom aktivnih supstanci iz koktela koji se nanose na kožu

Kako izgleda tretman dermapenom?

​Pre samog tretmana potrebno je da se koža dobro očisti i pripremi.

Zatim sledi enzimski piling koji skida rožnati sloj te preparati brže i efikasnije prodiru u potrkožno tkivo.

​Na očišćenu kožu se nanosi koktel od prirodnih ekstrakata vitamina, minerala, enzima i aminokiselina. Nakon toga se dermapenom prelazi po koži vodoravno, dijagonalno i vertikalno.

​Dermapen koristi fine i tanke iglice, pa se prilikom tretmana oseća samo blago peckanje. Mikroiglice su smeštene na sam vrh dermapen i prodiru kroz kožu pod uglom od 90 stepeni. Stimulacijom kože podstiče se pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, pa je efekat trajniji, a regeneracija brža.

​U toku tretmana se postepeno ubacuje koktel, kako bi penetracija bila potpuna i efektna. Dubina iglica i sastav koktela koji se ubacuju zavise od regije koja se tretira i efekta koji se želi postići tretmanom. Površine kao što su regija oko očiju, čelo i vrat se rade sa kraćim mirkoiglicama, dok se obrazi i delovi tela rade dužim iglicama.

​Sam tretman traje oko sat i po do dva sata. U ovom periodu se ne radi samo bockanje iglicama, nego tu spada i priprema seruma i maski koje smiruju kožu nakon ove metode. Nakon tretmana se nanosi odgovarajuća dermokozmetika koja dodatno hrani i umiruje kozu.

Tretman se ponavlja na mesec dana i poželjno je uraditi tri do pet ponavljanja za izrazitio vidljive rezultate. Održavanje se radi jednom u tri do šest meseci.

​Kako se ponašati pre/posle tretmana, koliko traje oporavak?

Posle tretmana ne treba skidati preparate koji su naneti u salonu. Tek narednog dana lice oprati mlakom vodom. Kod većine pacijenata se javlja jak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir. Ovo je normalna reakcija kože i u roku od 1-2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova normalizuje.Tri do četiri dana posle urađenog tretmana treba izbegavati sunčanje i solarijume, bilo kakav vid fizičke aktivnosti, sve vrste pilinga ili jakih preparata. Jedino što se sme naneti na kožu je krema preporučena od stručnog lica koje je radilo tretman.

Call Now Button