Terapeutski biljni piling – FITOPILING

FITOPILING – odnosno terapeutski biljni piling, za razliku od ostalih pilinga, dejstvo ima na sve slojeva epiderma. Fitopiling nema apsolutno nikakvih štetnih posledica. Sastojci koji se koriste za fitopiling su prirodni i biološki aktivni preparati.

 

FITOPILING

 

Fitopilingom se izaziva brzo perutanje površinskog sloja kože. Preparati za fitopiling aktivno i pozitivno utiču na metabolizam kože, pospešuju obnavljanje turgora (elastičnost i zategnutost kože).

Fitopiling je po sastavu suva smesa biljnih preparata, koja sadrži morske i slatkovodne alge, fitoplankton i lekovito bilje (bokvica, hajdučka trava, kalendula…), obrađeno posebnom tehnologijom.

Fitopiling se koristi u obliku praha. Silikatne iglice prodiru u površinski sloj kože i izazivaju nadraživanje, šire kapilare i krvne sudova na većoj dubini. Tako se poboljšava dotok krvi u ćelije. pa se snabdevanje ćelija kiseonikom pojačava.

 

 

 

PRIMENA FITOPILINGA – kod aknozne koze, hiperkeratoze, prosirenih pora, hiperpigmentacija, oziljaka od akni i kod anti age tretmana.

Za vreme fitopiling masaže pacijent može osetiti blago bockanje. Osećaj bockanja ostaje još nekoliko sati nakon tretmana, a na dodir se pojačava.

 

PROCES FITOPILINGA

Prva 24 sata: koža je blago crvena

Od 24 do 48 sati: koža se zateže i tamni kao posle sunčanja

Od 48 do 72 sata: formiranje tanke opne koja nakon ovog vremena puca (počinje proces perutanja)

Od 72 do 96 sati: perutanje traje i prestaje posle četvrtog dana.

Call Now Button